Így nyírja ki a gumidat egy kátyú

Ez történik, ha nem veszel észre egy irdatlan nagy kátyút

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Lassított felvételen egy lecsupaszított Mercedesszel mutatták meg, mi történik, ha nem veszel észre egy elég nagy kátyút. Durranhat a légzsák is? És vajon jobb, ha gyorsabban mész át rajta?


Jól tudjuk, hogy Magyarország úthálózatán sem kell sokat autózni ahhoz, hogy veszélyesen nagy kátyút találjunk pont a kerék útjában. Hogy mi történik akkor, ha nem lassítunk le eléggé, vagy nem kerüljük ki? Valami olyasmi, mint amit az alábbi videóban láttok. A srácok nem ezért csupaszították le az E-osztályt, már volt egy korábbi videójuk is, amikor rosszabb földúton száguldoztak vele és lassított felvételen mutatták meg, mi történik a lemezek alatt. Most arra voltak kíváncsiak, hogy egyrészt eldurranhat-e a légzsák, ha kátyúba hajtunk, illetve hogy megmutassák, mit tesz ugyanez a gumikkal. Elsőre nem az történt, mint várták.
Hirdetés

Az első próbálkozáskor a lehető legnagyobb sebességgel próbálták becélozni a kátyút, amiből több is volt egymás mögött, és nem történt semmi. Ahogy a lassított felvételen látszik, a nagy tempó pont az ellenkezőjét okozta, a kerekek átrepültek a kátyúk felett. Alacsonyabb sebességgel próbálkoztak, és meg is lett az eredmény: eldurrant az egyetlen bekötött légzsák az ütés hatására. Kisebb tempóval pedig sikerült eldurrantani az első gumit is, a hátsó pedig megsérült. Kis híján az alufelnit is eltörték, a legtöbb esetben sajnos ez megtörténik itthon is. Nem ajánljuk, hogy csak ezért minél nagyobb sebességgel haladjunk ilyen útszakaszon, a lassú kerülgetés ennél biztosabb módja annak, hogy megóvjuk magunkat és a kerekeket.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?