Ilyen lehetne a modern Lada Niva!

Virtuális álmodozás a Lada Niva jövőjéről

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Itt egy elképzelés arról, hogyan kellene a 21. században kinéznie a Lada Nivának, akarom mondani 4x4-nek.

Kalifornia egzotikusan csengő nevével könnyű eladni bizonyos termékeket, így nem véletlen, hogy egy virtuáltuner is ezt a szót biggyesztette alkotásának neve mögé. Pedig a nagy mű eleve óriási érdeklődésre tarthat számot, hiszen a Lada Niváról van szó. Amit jelenleg 4x4 néven forgalmaznak, ugyanis a sors furcsa fintora miatt „Amerikában maradt a Niva név”.
Hirdetés
Az újkori Nivát Dan Dizil alkotta meg, igaz már 2016-ban, ám azóta kicsit tovább faragott az elképzelésen, hogy valami tényleg ellenállhatatlan legyen a végeredmény. Sokan még biztosan emlékeznek a tavaly bemutatott Lada 4X4 Vision koncepcióra, amely az orosz terepjáró következő generációját vetítette előre. Feltéve, ha tényleg lesz belőle valami, mert egyelőre nagy a csend. A tanulmányautó is látványosra sikerült, viszont Dizil alkotása divatosabb vonalat követ. Nem nehéz belelátni egy Volvót, ha csak a hátsóját lessük, elöl viszont nagyon jól sikerült a több évtizede, szinte változatlan formában gyártott Niva vonalait modernizálni. Talán ebből a perspektívából egy kicsi Land Rover, avagy Range Rover is szorult bele, de ez nem árt neki.
Érdemes még megemlíteni, hogy öt ajtóval álmodta meg az autót, bár a hátsókat ügyesen elrejtette, de nem feledkezett meg a C-oszlop kis szellőzőnyílásairól sem. Sőt, a Lada jelenlegi legkarakteresebb ötletét, az X-dizájn domborítást is beleillesztette az autó oldalába. Az biztos, hogy Dan Dizil Nivájából nem lesz valóság, pedig lehet, hogy nem ártana néhány motívumot ellesnie róla a Ladának, ha tényleg a 4x4 utódján dolgozik.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?