Ilyen lesz a hibridhajtású Ferrari-csúcsmodell?

Ferrari F70 spekuláció

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy ausztrál dizájner, a Sydneyben élő David Williams rajzolta meg a jelenlegi stílusjegyek és eddig látott kémfotók alapján az F70-est.


A prototípusok álcázása elvileg azt a célt szolgálja, hogy a nagyközönség és főleg a konkurencia a hivatalos bemutató előtt ne tudhassa, milyen lesz egy gyártó következő modellje. Ugyanakkor sokszor előfordul, hogy a gyártó titokzatoskodása ellenére mégis kiderül egy-két részlet a megjelenéssel kapcsolatban, újabban pedig kifejezett sportág lett, hogy autótervezéssel hobbiszinten foglalkozó emberek megrajzolják, s a világ elé tárják, hogyan képzelik el a várva várt autót: időnként elég jól el is találják a jól fizetett dizájnerek ötleteit.
Hirdetés
Közéjük tartozik az ausztrál David Williams is, aki az Enzo, a jelenlegi Ferrarik stílusjegyei és az eddig internetre került kémfotók alapján megálmodta a Ferrari év végére várható, első hibridhajtású sportkocsiját. A 2013-ban piacra kerülő F70 lesz Maranello új zászlóshajója, igazi különlegességét pedig az adja, hogy az olaszok sok tiltakozás után beadták derekukat, és a kor szellemének megfelelően merész döntéssel két villanymotorral hibridhajtássá kerekítették az autó szívét adó 7,3 literes V12-es motort. A 800 lóerő körüli V12-es duplakuplungos váltón keresztül forgatja az autó hátsó kerekeit: valószínűsíthető, hogy a villanymotorok erejét majd az első tengelyre továbbítják, így hibridsége mellett az FF-hez hasonlóan egyben négykerék-hajtású is lehet az új csúcs Ferrari.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?