Ilyen lesz az európai Honda Civic!

Megjelentek az első képek az Európába szánt Civicről

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az öreg kontinensre jövőre érkezik meg a Civic 11. generációja, természetesen hibrid hajtáslánccal.

Bizony, már a 11. generációnál tart a Civic, hiszen 1972-ben jelent meg először a Honda típuspalettáján, és azóta is a márka egyik legkedveltebb modellje. Ezért is volt képes fennmaradni a nagy SUV invázióban. Na, meg azért is, mert 170 országban forgalmazták az elmúlt közel fél évszázadban. Ennyi idő alatt 27 millió darabot adtak el belőle. Amerikában már néhány hónapja nem titok, hogyan néz ki a 11. generációs Civic, de Európába egy picit más modell jön. Az USA-beli képeken eddig csak a négyajtóst mutogatták (róla itt írtunk), az európai pedig ötajtós, ferdehátú változat. Ennek megfelelően a hátsó lámpái más formájúak, viszont elöl nagyrészt ugyanazt kapjuk. A hűtőmaszkon módosítottak csupán. Lényeges különbség még, hogy Európában kizárólag hibrid hajtáslánccal forgalmazzák majd. Viszont erről pontos technikai adatokat még nem árultak el. Annyit lehet egyelőre tudni, hogy 2022-ben érkezik meg Európába az új Civic, előreláthatólag ősszel már a márkakereskedésekben is látható, tapintható lesz.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2021.06.24. at 16:24
    Permalink

    Mekkorát fordult a világ! Európában nem lehet majd manuális sebességváltóval megvenni, kizárólag automatával. (Ugyanis itt Európában kizárólag a hybrid motorral lesz kapható) Míg Amerikában ahol kevesen tudnak vagy akarnak kuplungolni meg lehet majd venni 6 fokozatú manuális váltóval is, turbó nélkül is akár.
    Törvényhozó atyáink gondoskodnak kényelmünkről!

Vélemény, hozzászólás?