Íme a benzinmotor nélküli Kia Niro

380 kilométeres hatótávolságot ad a villany Niro

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Külsőre messze nem lett annyira merész a tisztán elektromos Kia Niro, mint azt előre ígérték. A hajtás azonban hatékonynak tűnik, ráadásul kétfélét is kínálnak majd.


Megérkezett a Kia Niro harmadik verziója, vagyis a sima hibrid és konnektoros mellé mostantól tisztán elektromos is választható lesz. A Dél-Koreában bemutatott új modell külsőre jelentősen eltér attól, ahogy a tanulmányautó kinézett, ám annál inkább hasonlít az eddig ismert kivitelekhez. Teljesen más a lökhárítója, az oldalról érkező fekete elemek az alján elöl egy szolid légterelőben érnek össze, ami állítólag hatékonyan javítja a légellenállást. Ugyancsak azért váltották teljesen telire a hűtőmaszkot, hisz úgysincs rá szükség, valamint az elektromos töltőcsatlakozót is ide építették.
Hirdetés

A villanyos Niro szolid ismertetőjegyei még a kék kiegészítők, valamint az egyedi 17 colos felni szett. Ahogy azt nagyjából sejteni lehetett, 380 kilométeres hatótávval érkezett a nagyobb, 64 kWh-s akkumulátorral szerelt Niro, de 240-et a kisebb, 39,2 kWh-s aksival szerelt kivitel is képes lesz megtenni egy töltéssel. Valamivel lassabb a Hyundai Kona elektromos változatánál, 7,8 másodperc alatt gyorsul 100-ra. Túlságosan nem eresztették el az információkat, így ennyit tudni a hajtásról, de azt azért elárulták, hogy vezetéstámogatóból is lesz egy pár. Első ráfutásgátló, hátsó ütközésre figyelmeztető, sávtartó és okos, vélhetően távolságtartós tempomat is elérhető lesz hozzá. A koreaiak bizakodva állnak a villanyautóhoz, év eleje óta több mint 5000 előrendelést vettek föl rá és a konnektoros kivitel is szépen fogy, tavaly 23 647 darabot értékesítettek a nálunk zöldrendszámos plug-in Niróból.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?