Íme az Amerikában már bemutatott új Toyota Corolla

Temérdek friss információ az új Toyota Corolláról

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Gyári stúdióképeken először múlt hét végén mutatkozott a világ legnépszerűbb személyautójának számító Toyota Corolla tizenegyedik generációja. Észak-Amerikában már részletei is ismertek.

Szögezzük le az elején, múlt héten a Toyota Corolla tizenegyedik generációjának európai verzióját láthattuk, most pedig az Egyesült Államokban részletesen bemutatott amerikai verziót mutatjuk. Nyilván lesznek különbségek az öreg kontinensen nem egész egy hónap múlva debütáló, a hazai szalonokba idén nyáron megérkező kiviteleken, ám már most egészen sokat tudhatunk a világ legnépszerűbb autójának legfrissebb kiadásáról.
Hirdetés

A méretek például minden bizonnyal nagyjából egyezők lesznek. A 4,64 x 1,77 x 1,46 méteres szedán 10 cm-rel hosszabb elődjénél, s ugyanennyivel, 2,7 méteresre nőtt tengelytávja is. Hátsó lábtere 7,5 cm-rel lett nagyobb, ami számottevő. Szélessége 1,6 centiméterrel gyarapodott, magassága pedig 1-gyel apadt. Csomagterének kapacitása még nem ismert, a kifutó tizedik generációs 450 literese után 500 literes is könnyedén elképzelhető.
Motorból az Egyesült Államok piaca csakis 1,8 literes benzinest kap 132 és 140 lóerővel, 6 fokozatú manuális, 4 sebességes hagyományos vagy 7 programozott, kézzel is kapcsolható áttételt kínáló fokozatmentes automata váltóval. Az 1,32 tonna saját tömegű négyajtós alapellátmánya 8 légzsákot, Bluetooth-kihangosítót és LED-es menetfényt is ígér - Amerika számára. Az európai kiadás palettáján továbbra is 1,33 literes (99 LE) és 1,6-os (132 LE) benzineseket, valamint 1,4 literes (90 LE) turbódízelt tartunk esélyesnek, hamarosan vélhetően az öreg kontinensnek szánt Corolláról is lerántja a leplet a Toyota.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?