Indiát rajzolt a 2017-es Nissan GT-R

Újabb világrekorddal ünnepelt a GT-R

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A leggyorsabb drift világrekordja után most Indiában, egy kiszáradt tó medrében döntött rekordot a Nissan GT-R, ám első alkalommal a 2017-es.


Minden év január 26-án ünneplik a Köztársaság Napját Indiában. Míg mások táncos fesztivállal, a Nissan egyedi reklámmal készült a 68. Köztársaság Napjára. A kiszáradt Sambhar-tó puha felszínére küldtek egy 2017-es Nissan GT-R-t, ami lerajzolta ledriftelte a valaha volt legnagyobb ország-körvonalat. Persze nem az ünneplés volt az egyetlen ok a rajzolásra. Ezzel egy újabb fura világrekord írható a GT-R neve mellé, hiszen a körvonal mintegy 14,7 km hosszú, ez pedig világcsúcs.
Hirdetés
A GT-R volánja mögött Rahul Kanthraj ralipilóta ült, aki GPS koordináták alapján forgott, hogy tökéletes legyen India képe. Kanthraj két teljes kört ment, hogy jobban látható legyen a körvonal, a kisfilm alapján pedig igen szép munkát végzett. A Nissan elmondása szerint a Guinness Rekordok könyvének indiai képviselői is jelen voltak, a világrekord a 2018-as könyvbe fog bekerülni. Nem ez lesz az egyetlen rekord, ami a Nissan GT-R nevéhez köthető: legutóbb a világ leggyorsabb driftjének rekordját is felállították, 304,96 km/h-s sebességgel. Ám utóbbi egy előző generációs Nismo volt, így ez lesz az első rekord, ami a 2017-es modellfrissített GT-R-hez köthető.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?