Ioniq néven fut majd az összes új elektromos Hyundai

Almárkát farag az Ioniq névből a Hyundai, ezek lesznek az elektromos modelljei

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Külön választja hagyományos modelljeitől az elektromosakat a Hyundai. Az Ioniq mostantól nem egy modell, hanem egy brand lesz.

Elektromos modelljei köré új márkát faragna a Hyundai. Bejelentették, hogy az Ioniq név mostantól nem egy modellt, hanem egy teljes modellcsaládot fog jelenteni. A márka már azt is elárulta, hogy három modellel már készülnek, melyek arculatban is különbözni fognak a hagyományos modellektől, de kombinálják a márkára jellemző kényelmes utasteret és a modern elektromos hajtást a gyorstöltés lehetőségével együtt. Az új Ioniq modellek teljesen új elnevezést is kapnak majd, az első három az Ioniq 5, 6 és 7 nevet fogja viselni.
Hirdetés
Az első, már az új brand alatt érkező elektromos Hyundai az Ioniq 5 lesz, és már jövőre megismerhetjük. Az 5 egy kis crossovernek készül a 45 EV tanulmányautó alapján, melyet a tavalyi Frankfurti Autószalonon mutatott meg a Hyundai. Egy évre rá érkezik az Ioniq 6, a 2022-re tervezett modell pedig egy szedán modell lesz az idén márciusban mutatott Prophecy tanulmányautó alapján, ezt várhatóan 2024-ben egy nagyobb SUV követi majd 7 néven. Mindhárom modell ugyanarra a moduláris elektromos platformra fog épülni, melyen a gyorstöltés lehetősége és a jövőbeli radikális változtatások is használhatóak lesznek, mint például az, hogy a teljes utasteret okos térként alakítsák ki a teljesen önvezető modellek számára.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?