Ismét átfogó ellenőrzést tart a rendőrség

Márciusra is jut razzia, mutatjuk, mit fognak nézni a rendőrök!

Jövő héten nem csak hazánkban, Európa többi országában is az úgynevezett passzív biztonsági rendszerek használatára fordítanak kiemelt figyelmet a rendőrök.

Aki bekapcsolja a biztonsági övet, gyermekét megfelelő ülésben utaztatja, annak nem kell tartania a rendőrség legújabb kampányától


Miként arról a police.hu oldal beszámolt, jövő héten, azaz március 11-17. között a TISPOL (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata) Műveleti Csoportjának éves ellenőrzési terve alapján a TISPOL SEATBELT európai szintű ellenőrzési kampányra kerül sor. A tagállamok rendőri erői – így a magyar rendőrség is – fokozott figyelmet fordítanak a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszerek és a bukósisak előírásszerű használatának ellenőrzésére.
Hirdetés
Az ellenőrzés nem öncélú, hiszen a passzív biztonsági eszközök használata nélkül jelentősen megnő a halálos sérülések esélye. A biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszerek használati arányának tovább növelése nélkülözhetetlen a balesetben elhunytak számának, valamint a sérülések súlyossági fokának csökkentése érdekében.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?