Ismét átfogó ellenőrzést tart a rendőrség

Márciusra is jut razzia, mutatjuk, mit fognak nézni a rendőrök!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Jövő héten nem csak hazánkban, Európa többi országában is az úgynevezett passzív biztonsági rendszerek használatára fordítanak kiemelt figyelmet a rendőrök.


Miként arról a police.hu oldal beszámolt, jövő héten, azaz március 11-17. között a TISPOL (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata) Műveleti Csoportjának éves ellenőrzési terve alapján a TISPOL SEATBELT európai szintű ellenőrzési kampányra kerül sor. A tagállamok rendőri erői – így a magyar rendőrség is – fokozott figyelmet fordítanak a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszerek és a bukósisak előírásszerű használatának ellenőrzésére.
Hirdetés
Az ellenőrzés nem öncélú, hiszen a passzív biztonsági eszközök használata nélkül jelentősen megnő a halálos sérülések esélye. A biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszerek használati arányának tovább növelése nélkülözhetetlen a balesetben elhunytak számának, valamint a sérülések súlyossági fokának csökkentése érdekében.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?