Ismét látogatható a trollhättani Saab múzeum

Újra kinyitott a Saab múzeum

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Újra látogatható a hármas összefogással összedobott 4,05 millió dollárból megmentett, 120 autóból álló történelmi gyűjtemény.


A Saab haldoklása körüli patália egyik sokak számára kiakasztó pontja volt, amikor bejelentették, hogy a cég felszámolását végző ügyvédi iroda aukciót szervez, ahol elárverezik a svéd gyártó trollhättani múzeumában található mintegy 120 különleges Saab prototípust, tanulmányt, versenyautót, szériamodellt.
Az Amerikában található Heritage Collectiont el is adták két ottani gyűjtőnek, de a hír megjelenése után összefogott a Saab AB, Trollhättan városa, valamint a Wallenberg Alapítvány, és letették az autók ellenértékeként összesen kiszámolt 4,05 millió dolláros összeget, hogy továbbra is Trollhättanben maradhasson a gyűjtemény.
Hirdetés

Ugyanakkor valószínűnek tűnt, hogy a gyűjtemény majd csak időszakonként, esetleg utazó kiállítás formájában lesz megtekinthető, de hétvégén újra megnyitotta kapuit a Saab múzeum; a júniusi és karácsonyi egyhetes szüneteket leszámítva mostantól folyamatosan látogatható is a tárlat.
Mindeközben várják az ajánlatokat a Saab autógyártó részlegére is: a hírek szerint a kínai Youngman és az indiai Tata már megtették tétjeiket, a napokban pedig a BAIC és a Panasonic közös ajánlata is megérkezik, de ą pontos összegekről és a tárgyalások menetéről egyelőre még nem érkeztek információk.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?