Itt a valaha gyártott legerősebb nyitott Ferrari

Ferrari 458 Speciale A - 605 lóerővel, csak 499 darabban

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Gyorsabban van 200-on, mint, hogy kinyílna a teteje. Ez a Ferrari 458 Speciale A, a 458-as limitált szériás nyitott változata.


Végül nem Spider lett, hanem Aperta (olaszul: nyitott), innen a név: Ferrari 458 Speciale A. 499 példány fog belőle készülni a Ferrari tervei szerint, így nem volt igaz a pletyka, hogy a típus nevéből adódóan majd biztos 458-ast fognak gyártani a limitált kiadásból. Nem is a név a fontos, hanem a tény, hogy eddig ez a legerősebb nyitott Ferrari. A 458 Speciale, a kikönnyített sportos verzió műszaki alapjait használja. A különbség a nyitható alumíniumtető. A legerősebb nyitott olasz motorja 4,5 literes V8-as, ereje 605 lóerő, és a nyomatéka sem kevés, 540 Nm. A gyár szerint a roadster súlytöbblete csak 50 kilogramm a Specialéhoz képest, így nem sokkal rosszabbak a menetadatai.
Hirdetés


A tető 14 másodperc alatt nyílik és csukódik, de ennél gyorsulásban sokkal jobb az autó. A 0-100 sprinthez elég neki 3 másodperc (0,1 másodperccel lassabb a kupénál), és álló helyzetből 200 km/h-ig sem kell neki 9,5 másodpercnél több a felgyorsításhoz. A 458 Speciale A a Ferrari Párizsi Autószalonra tartogatott újdonsága. Sárga fényezését Nart kék és Avus fehér színű csíkozás díszíti. A műszerfal és az alcantara kárpitozású ülések a külsőhöz passzoló sárga díszbetéteket kaptak. Karbon díszíti az ajtókat, a műszerfalat a két ülés közti részt (ami jelen esetben nem karnádalagút) és a taposólemezt is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?