Izomkupét küld terepre a Range Rover

Izmosított Evoque kiadást jövendöl a Range Rover

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Épp csak befutott a hazai piacra az egyetlen benzinesével 240 lóerős Range Rover Evoque, a gyáriak már most 300 lóerős izomgépet ígérnek, akár almárkaként.


Mivel a Freelander, annál jelentősen prémiumosabb utódjának is tekinthető, immár Range Roverként kínált Evoque szabadidőautót minden eddiginél sportosabb modelljének tartja a Range Rover, nem meglepő, hogy az eddigi egyetlen, 240 lóerős, 2,0 literes benzinese mellé izmosabbat is jövendölnek az angolok.
A szintén a szigetországbeli Autocar állítólag magától az Evoque projektvezetőjétől, David Mitchelltől kapta az információt, mely szerint az Evoque-ban most is elérhető 2,0 literes EcoBoost motor 300 lóerős variánsa is várható. Mitchell állítólag már vezette is az ilyen erősre húzott Evoque egy példányát, s állítása szerint az autó futóműve is passzol a teljesítményhez.
A modell neve azonban kérdéses, eddig a legizmosabb Land, illetve Range Rovereket a Supercharged, azaz kompresszorral töltött, modellnévé erősödött jelzővel illették, ez viszont aligha lesz a turbós négyhengeresre aggatható. Így aztán új modellnév, de állítólag még a sportvonalat domborító almárka is várható a Range Rovertől az izomgép mellett.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?