Jön a Hyundai Elantra Sport

200 lóerő feletti teljesítménnyel jön a csúcs Hyundai Elantra

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ősszel mutatják be, de már szinte mindent tudunk a Hyundai Elantra Sportról, amely 200 lóerő feletti teljesítménnyel érkezik.


Nagyjából két hónappal ezelőtt a Hyundai Motor America vezérigazgatója, Dave Żuchowski bejelentette, hogy a jövőre piacra kerülő Hyundai Elantra Sportot a novemberi SEMA kiállításon leplezik le a nagyközönség előtt. Úgy tűnik, mégsem kell addig várni, mivel a dél-koreai változat hivatalosan is kikerült a gyártó honlapjára. Elantra helyett az Avante nevet viseli, ezt leszámítva teljes egészében megegyezik az Elantrával. Lássuk, mit nyújt a legizmosabb Avante Sport.
Hirdetés

Az erőfölény már első blikkre látszik. Az orr-rész agresszívabb, nagyobb légbeömlőkkel tarkított lökhárítót kapott, a nappali menetfény az eddigi vízszintes helyett függőleges elrendezést kapott. A hűtőrácson piros Sport feliratot is találunk, amely egyértelműen megkülönbözteti az izmos változatot hétköznapi társaiktól. Oldalnézetből a 18 colos felnik tűnnek fel elsőként és egy sportosabb küszöb, míg hátul dupla kipufogó, diffúzorral ellátott lökhárító és egy opcionálisan rendelhető hátsó szárny is, amely az Extreme csomag részét képzi.

A meghajtásról egy 1,6 literes turbós benzines gondoskodik 204 lóerővel és 265 Nm forgatónyomatékkal. Alapesetben hatfokozatú kézi váltó jár, opcióként hétgangos duplakuplungos is választható. A 0-100 km/órás sprintidő 8 másodpercre adódik. Az amerikai piacon - ahogy már írtuk - a novemberi SEMA-n mutatkozik be az Elantra Sport, és várhatóan már októberben vagy még hamarabb láthatjuk az első képeket róla az Interneten.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 05:43
    Permalink

    Az Elantra errefelé nem túl népszerű modell, Amerikában viszont nagyon. Ott ezen a néven fut az i30-as, plusz van ez a képen látható szedánváltozat. Az Avante pedig a Koreában használatos elnevezés.

  • 2017.10.28. at 05:43
    Permalink

    az elantra mindig jó volt, attól függetlenül, h kb pár tucat van az országban. kicsit a hűtőmaszk jobban elaudisodott mára, az előző verzió vicces lenne az 1.6os turbóval.

Vélemény, hozzászólás?