Karácsonyi ajándék a Hyundai-tól

Ebből mi lesz? Jön a Hyundai i-oniq

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ügyfeleire kacsintva a Hyundai már karácsony előtt megmutatta legújabb, Európában tervezett koncepció-modelljét, mely majd jövő tavasszal érkezik.

Ügyfeleire kacsintva a csak negyed év múlva, a jövő évi Genfi Autószalonon bemutatkozó i-oniq tanulmánymodellről most, már karácsony előtt előhúzott egy sejtelmes rajzot a Hyundai. Az Európában, a márka Németországban, Frankfurt mellett Rüsselsheim-ban található fejlesztőközpontjában megálmodott modellről egyelőre nehéz eldönteni, hogy mi is valójában.
Az azonban biztos, hogy a Hyundai folyékony szobrászatként ismert formavilágának legújabb állomását hozza majd. Lehet meredek-hátú ötajtós, de akár kupés négyajtós is, hiszen ez az immár a BMW 6 Gran Coupét is magába foglaló, de alapvetően a Mercedes-Benz CLS-sel fémjelzett műfaj ma legalább olyan népszerű, mint a szabadidőautóké - ami akár szintén lehet az i-oniq.
Hirdetés
Az újdonságról Thomas Bürkle, Hyundai európai dizájnigazgatója sem árult el sokat: "Az i-oniq sziluettjét két erőteljes ív határozza meg, melyek játékosan elválasztják az erős karaktervonalakat és a lágy, mégis erőteljes formai megoldásokat". Az üzenet azonban kihámozható: a néhány éve még kissé unalmas formájú Hyundaiokat vélhetően egyre merészebb, a Velosterhez vagy az i40-hez hasonlóan vagány újdonságok követik.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?