Kémfotókon az orosz maffia új kedvence

2017-ben érkezhet a frissített G Mercedes

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Leköszönni látszik a Mercedes utolsó valódi robusztus terepjárója. Helyére könnyített kasztnis, sofőrsegédekkel felszerelt váltás jöhet.


Egészen hihetetlen, de már 38 éve, szinte változatlan formában van jelen a piacon a Mercedes-Benz G-osztálya. A kereslet töretlen, a mai napig státuszszimbólum. Dobozos kasztniját legfőképp az orosz maffia flottájában láthatjuk, legendák szólnak ezekről, valamint a hadseregek is nagy szeretettel választották a típust. Köztük a magyar is. Sokan megbízhatósága, robusztus külseje miatt választották, tulajdonképpen bármilyen terepen elboldogult a még mindenféle segéd és komputer nélküli, mára néha elavult részletekkel gyártott modell is. Az tehát egyértelmű, hogy itt az idő a modellfrissítésre, ám reméljük jó irányba gondolkodik a Mercedes.
A kémfotók alapján egyértelmű, hogy a Mercedes már javában fejleszti a G-Wagen utódját, amit egyelőre csak a jelenlegi modell álcázott kasztnijával láthatunk. Ami szabad szemmel annyira nem látható, de ismert tény, hogy 10 centivel szélesebb lesz a nyomtávja. Véletlen vagy sem, de hátsó lökhárító nélkül kapták le a prototípust, így a négykerékhajtás rejtelmeibe is betekintést nyerünk. Állítólag elektro-mechanikus kormánymű és multi-link első felfüggesztés is része lesz a hajtás fejlesztésének. Ezzel lehetősége nyílik a német gyárnak, hogy modern asszisztens rendszerekkel is felruházzák a G-osztályt.
Hirdetés

A jellegzetes dobozos alak megmaradhat, néhány aerodinamikai változtatással az orr-részen, hogy csökkentsék a légellenállást. Az autó tömege is csökkenhet, legalább 200 kilót leadhat a G, köszönhetően a könnyű anyagoknak. A 2017 végi bemutatásakor hathengeres benzines illetve dízelmotorokat várhatunk hozzá, 300 lóerőig a dízel és 360 lóerőig a benzines erőforrásoknál. Ezekhez 9 sebességes automataváltó a legvalószínűbb. Később jöhetnek a nagyteljesítményű, a faceliftes G 500-ból ismert 4,0 literes V8 biturbók is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?