Kínában debütál a hosszú tengelytávú E Merci

Jövő héten mutatkozik be a Mercedes-Benz E-osztály hosszított változata

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az idei Pekingi Autószalonon leplezi le a Mercedes-Benz az E-osztály hosszú tengelytávú kivitelét.


Annak ellenére, hogy a kínaiak nem nagynövésű emberek, mégis kifejezetten fontos nekik, hogy kellő méretű hátsó lábtér legyen az autókban. Megszokhattunk azt is, hogy egyes prémiumgyártók kifejezetten csak a kínai piacra gyártják a long kiviteleket. A Mercedes-Benz is így tesz az új E-osztály esetében. A hosszú tengelytávú változat a jövő héten nyíló Pekingi Autószalonon mutatkozik be a nagyközönség előtt.
Hirdetés

A hagyományos E-osztállyal összehasonlítva 130 mm-rel nyúlik meg a tengelytáv. A teljes hossz ezzel 5062 mm-re adódik, míg a tengelytáv 3068 mm lesz. A tágasabb hely mellett további extrákat és még kényelmesebb üléseket kínálnak a hátul ülőknek. A gyártó egyelőre nem tervezi, hogy Kínán kívül is forgalomba hozza a hosszított E-osztályt, a pletykák szerint viszont nem kizárt, hogy Európában is megjelenik majd. Egyes források egy Mercedes-Maybach luxuskivitelről is szólnak, jelen pillanatban azonban semmi sem hivatalos a modellel kapcsolatban.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?