Kínában építene villanymotoros autókat a Volkswagen

A Volkswagen a kínai SAIC közreműködésével gyártana hibrideket és villanyautókat

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy olyan együttműködési megállapodást kötött a kínai SAIC és a Volkswagen, ami helyben készített villanymotoros Volkswagenekhez vezethet.


A Volkswagennel eddig is szoros együttműködésben lévő, közös gyárral is rendelkező Shanghai Automotive Industry Corporation (SAIC) a legújabb szerződés értelmében úgy fejleszti a német gyártóval közös üzemét, hogy az megfeleljen a villanyautók gyártása által támasztott kritériumoknak.
Bár az újabb együttműködés aláírói nem kívántak a részletekről nyilatkozni, a Volkswagen igazgatótanácsának egyik tagja, Prof. Dr. Jochem Heizmann elárulta, hogy az elkövetkezendő négy évben több mint 15 különféle elektromos, hibrid, illetve konnektorból tölthető hibrid modellt kívánnak bevezetni a kínai piacon, természetesen mindet helyi gyártással. A jövőbeli villanyautók közül az egyik a helyben készített Volkswagen Lavida alapjain érkezik majd.
Hirdetés
Az együttműködés továbbá egy teljesen új alsó-középkategóriás modellről is szól, mely a tervek szerint szintén a közös gyárban, Kínában készülne - hagyományos hajtásláncokkal is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?