Kínai-koreai szerelemgyerek: Shouwang BHCD-1

Shouwang BHCD-1

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Hyundai és a Beijing Automotive közel tíz éve alapított közös céget Kínában, de csak most mutatták be első közös fejlesztésű autójukat, új, Shouwang márkanév alatt.

A képeken a Beijing Hyundai Motor Company (BHMC), a Hyundai és a Beijing Automotive által közösen alapított cég első saját építésű tanulmánya látható.
A cég eddigi modelljei mind már meglévő Hyundai modelleken alapultak, a Guangzhouban bemutatott új márka, a Shouwang elsősorban környezetbarát modellekkel szeretné felhívni magára a figyelmet.
Bár megfigyelhető némi hasonlóság a BHCD-1 és a Hyundai Elantra között, egyelőre csak annyit tudunk róla, hogy nem sorozatgyártásra szánt, hanem egyedi hibridhajtású tanulmányról van szó. A BHMC-t 50-50 százalékos részesedéssel 2002-ben alapította a két autógyártó, és a közös gyermeknek már három gyára épült Kínában.
Hirdetés

A Shouwang márkát kifejezetten a kínai piacra alapították, máshol nem is találkozhatunk majd az ezen embléma alatt kiadott autókkal.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?