Kisebb elektromos autót tervez a Nissan?

Kistestvért kaphat a Nissan Leaf

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A villanyautók terén minden bizonnyal bőven van még potenciál a Renault-Nissan együttműködésben. A britek szerint a Zoe megjelenhet Nissanként.

Az elmúlt néhány évben a világ legnépszerűbb elektromosautó-gyártójává fejlődött a Nissan, amíg a többiek jobbára csak tervezgették, hogy majd 2020-ra milyen sok villanyautót kínálnak. Közben a Leaf esetében már a következő nemzedék bemutatása lenne esedékes, és természetesen a Nissan is tervezi villanyautó-kínálatának bővítését. Hiszen a Leaf technikáját ugyan belepakolták az NV 200 haszonjárműbe - sőt, annak személyszállító kivitelébe is - de azért van még hová fejlődni, bővülni.
Hirdetés
A brit Autoexpress magazin értesülései szerint egy újabb elektromos tömegmodellt akar piacra dobni a Nissan. A Leaf alapjaira így várható egy SUV típus, ami már csak azért is logikus, mert jelenleg ez a „divatszegmens”, nem véletlenül jelentette már be sok más gyártó is, hogy elektromos SUV-val jelentkezik a közeljövőben. A Nissan azonban a Renault-val együttműködve még a Leaf alapjaira épülő SUV kifejlesztésénél is hamarabb tudna új típust piacra dobni, például a Renault Zoe átemblémázásával. A lefelé bővítés egyébként is praktikus lépés, hiszen a villanyautók egyelőre még kevésbé hosszútávfutók, mint inkább a városi jövés-menés bajnokai.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?