Klasszikus ruhát húzott a legkisebb M-es BMW

Retro sportautó ősét idézi az új BMW M2 Edition Héritage

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy klasszikus sportautó, vagy versenyautó ikonikus dizájnjának megidézésével nehéz mellényúlni. A BMW most az eredeti 2002 Turbo dekorját húzta egy extrán limitált M2 Competition sorozatra.

Többször láthattuk már a BMW 2002 Hommage tanulmányautóját, amit talán a fél világ első ránézésre elfogadott volna. A klasszikus 2002 Turbót idéző különleges autó ugyan nem készül el, némileg mégis visszanyúlnak a gyökerekhez. Az M2 Competitionből elkészült egy Edition Héritage nevű különkiadás, mely, ahogy a fotókon is látszik, méltón és büszkén viseli híres ősének dizájnját. Technikában persze alaposan eltér az 1973-ban bemutatkozott 2002 Turbótól, míg az ősben négyhengeres, 170 lóerős turbómotor dolgozott, addig az M2 Competitionben soros hathengeres turbós motort találunk, mely 410 lóerőt termel és nyolcfokozatú automata váltón keresztül juttatja el erejét a kerekekhez.
Hirdetés
Az M2 Competition Edition Héritage fehér fényezést kap a klasszikus dekorral, melyen az M részleg színei díszelegnek. Az M Performance-tól kap kiegészítőket, leginkább karbonszálas műanyagból első splittert, kipufogóvégeket és egy Heritage feliratos hátsó légterelőt. Szintén karbonszálas műanyag mintázatúak a Competition csomagos sportautó kicsit szögletesebbre faragott veséinek keretei, valamint egyedi sorszámát hirdeti a sárvédőkön és az utastérben a klímakonzol alatt. Odabent egyedi varrású üléshuzatokat és kárpitelemeket kapott, ám az egyedi sorozatot csak a francia piac vevői élvezhetik. Összesen 40 példány készül a rendkívül stílusos M2-ből, melyről az az érzésünk, hogy nem ez lesz az egyetlen ilyen múltidéző kiadás.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?