Kombiként bukott le az új Ford Mondeo

Álcázva már a szomszédban járt az új Ford Mondeo

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egyes pletykák szerint hamarosan vadonatúj Ford Mondeo érkezik. Korai lenne, ám az biztos, hogy az Evos koncepció vonásai a szériamodellen is megjelennek.


Noha a mintegy egy hónappal ezelőtt bemutatkozott Ford Evos tanulmány alapvetően sportkocsi, azt már akkor sem volt nehéz megállapítani, hogy a következő Mondeo vonásait vetítheti előre.
Nem gondoltuk volna, hogy ilyen gyorsan elkészíti az átiratot a Ford, de a Mondeo legújabb nemzedékét az Autoblog.com fotósa már szomszédunkban, az osztrák Alpokban csípte el. Maszkolásából és a frissítések többnyire ismert forgatókönyvéből is tudható, hogy a lökhárítók mindenképp változnak, s az Evos csík-fényszórói is jöhetnek, a vélhetően a jövő márciusi, Genfi Autószalonon megjelenő új Mondeón. Hogy utóbbi vadonatúj modell, vagy csak ráncfelvarrás lesz-e, arról egyelőre nincs információ, s mivel a Mondeo most is kategóriája méretbajnoka a legvalószínűbb egy olyan, lényegében modellváltásnak tekinthető, alapos megújítás, amely során a 2,85 méteres tengelytáv nem nő tovább. Ha belegondolunk, a Focus második generációjából is ezen elv mentén született meg a harmadik, már világmodellnek nevezett sorozat.
A Fiesta és a Focus után a Mondeo, illetve amerikai megfelelője, a Fusion is az egész világon csak finomhangolásával különbözik majd, állítólag lesz hibrid variáns is, s első ízben az USA vásárlói is választhatnak majd praktikus, akár a fogyasztási bajnok dízellel szerel kombit a Ford középkategóriásából.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?