Komoly autós üldözés Budapesten: 93 büntetőpontot kapott a sofőr

Hosszasan üldöztek egy ittas sofőrt a rendőrök, végül egy taxis állította meg

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Keményen sikerülhetett egy Nissan sofőrjének a múlt hét csütörtök este, ugyanis nem sokkal éjfél után nem állt meg a rendőröknek, akik aztán sokáig üldözték.

Miként arról a police.hu beszámolt, a BRFK Közlekedésrendészeti Főosztály rendőrei 2020. július 17-én nem sokkal éjfél után az I. kerületben az Alagút utcában akartak megállítani egy Nissan X-Trailt. Az autó vezetője a rendőri jelzést figyelmen kívül hagyta, nem állt meg, és nagy sebességgel elhajtott.
Hirdetés
A rendőrök azonnal autóba pattantak és utánaeredtek. Hosszasan üldözték, ami közben a sofőr egyrészt nem szerény tempóval haladt, másrészt elég sok szabálysértést is elkövetett. Érdekes, hogy a piros lámpákat, stop táblákat teljesen figyelmen kívül hagyta, akárcsak a városi sebességhatárt, de például irányjelzőt volt, hogy használt. A járőrautó fedélzeti kamerája szerint a férfi összesen 11 közigazgatási szabályszegést követett el: azon túl, hogy nem állt meg a rendőri jelzésre, 3 alkalommal a szembe jövő sávban, 3 esetben a buszsávban közlekedett, 2-2 esetben nem állt meg a stop táblánál, és átlépte a záróvonalat. De itt még nincs vége a listának, amikor a végül egy taxis segítségével megállított sofőr kiszállt, megszondáztatták és kiderült, hogy a 34 éves férfi ivott. Összesen 93 büntetőpontot gyűjtött, jogosítványától tehát biztosan búcsúznia kell.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?