Komoly balesetet okozott egy szabálytalan sávváltás az M1-en

Tanulságos videó: ezért kell időben sávot váltani és a forgalom egészére figyelni

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Magyar Közút kamerája rögzítette, hogy egy elvétett sávváltás milyen komoly balesetet tud okozni az autópályán. Érdemes megnézni és okulni belőle!

Bár sokakat zavar, hogy a "nagytestvér" mindent lát, ám a rögzített videókból sokszor lehet(ne) tanulni. Most például a Magyar Közút osztott meg Instagram oldalán egy olyat, amit feltétlenül érdemes megnézni és okulni is belőle. Az M1-es autópályán egy autós igencsak megközelített egy kamiont, amikor sávváltásba kezdett. Lehet, hogy elbambult és túl későn kezdett a manőverbe, de az is lehet, hogy valami más, például a telefonja vonta el a figyelmét. Az viszont biztos, hogy nem csupán későn, hanem hirtelen is kezdett a sávváltásba, így jelentősen megzavarva azt az autóst, aki már épp elhaladt volna mellette a belső sávban. Utóbbi hirtelen elrántotta a kormányt, majd miután elveszítette uralmát autója felett, előbb a szalagkorlátnak ütközött, majd belecsapódott a külső sávon haladó kamionba és többszörösen felborult. Az az autós, aki az egész esetet kiváltotta, még éppen meg tudott állni és el tudta kerülni a nagyobb erejű ütközést. Szerencsére nem lett tragikus kimenetelű a baleset, viszont így is két könnyű sérült és jelentős anyagi kár lett a végeredmény.
Hirdetés

A Magyar Közút azt írja, "az ilyen esetek miatt kérjük, csak úgy váltsatok sávot, ha kellőképpen megbizonyosodtatok arról, hogy a manővereteket biztonsággal végre tudjátok hajtani és azzal nem veszélyeztetitek a többi közlekedőt", utóbbit pedig még feltétlenül érdemes kiegészíteni azzal, hogy ha úgy látjuk, hogy egy autónak ki kellene jönnie elénk, hogy ne az előtte lévő kamionba csapódjon, akkor lassítsunk, adjunk neki helyet, hogy beférjen elénk. Vezessünk körültekintően, az egész forgalmat átlátva, mert biztonságunk egymás kezében van, s még akkor is kellemetlen egy autópálya szélén a helyszínelés miatt órákat rostokolni, ha személyi sérülés nélkül megússzuk a balesetet.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?