Kompakt SUV a Mazdától: jön a CX-5

Már hivatalos a Mazda CX-5

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem kellett sokat várni a Genfi Autószalonon Minagi néven debütált szabadidőautó-koncepció utcai változatára, amely CX-5 néven, gyártásra készen hamarosan New Yorkban mutatkozik be.


A Genfi Autószalonon még koncepcióként bemutatkozott Minagi átkeresztelésével születik meg a CX-5, a Mazda jövőre érkező kompakt szabadidőautója. A CX-5 elsőként április 20-án, a New Yorki Autószalonon, már sorozatgyártású modellként mutatkozik be, így a márka első olyan modellje lesz, amely végleges verziójával is hordozza az elsőként tavaly, a Shinari koncepcióautón bemutatkozott "KODO - a mozgás lelke" dizájn-irányzat jegyeit.
Technikai szempontból is bőven lesz különlegesség a kompakt SUV-ban, hiszen ez az első hatodik generációsnak nevezett, azaz a SkyActiv-fejlesztések teljes sorát felvonultató Mazda. A minden részletével idén ősszel, a Frankfurti Autószalonon debütáló CX-5 nevének megfelelően csakis összkerék-hajtással készül majd. Jövő év elején friss motorokkal, új váltókkal és vadonatúj fejlesztésű karosszériával, valamint futóművekkel lép piacra.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?