Konnektorból tölthető családi szedán Leaf-ből az Infinititől

Infiniti LE Concept: négy ajtóval Leaf-alapon

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

New Yorkban mutatták be az előreláthatóan két év múlva piacra kerülő nulla emissziójú családi modellt.


Sorozatgyártásra szánja az Infiniti a New Yorkban most bemutatott tisztán elektromos hajtású, négyajtós családi szedánt, az LE Conceptet. Az Infiniti a 2010-es Párizsi Autószalon óta lebegtet egy hasonló modellt, és most úgy tűnik, két éven belül sorozatgyártásba kerülhet a Leafnél gazdagabb kivitelű, fejlett telematikával, zéró emissziós hajtással és bőséges felszereltséggel ellátott autó.

Nem vehetjük készpénznek, hogy a majdan piacra kerülő szedán végleges változata viselni fogja az LE Concepten látható összes hullámot és törést, bár biztosan mindent megtesznek majd, hogy megtartsák a tanulmány 0,25-ös légellenállási együtthatóját.
Hirdetés

Az LE Concept 4735 mm hosszú, 1810 mm széles, 1490 mm magas, tengelytávja pedig 2700 mm, ugyanannyi, mint a Leafé. 24 kWh-s lítium-ion cella táplálja 100 kW-os, 325 Nm-es elektromotorját, és akárcsak az alapjait adó Nissan EV, ez is körülbelül 160 km megtételére képes egy teletöltéssel.
Az LE Conceptet beépített gyorstöltővel, és fejlett vezetéknélküli töltőrendszerrel is felszerelik. Utóbbi rendszer az intelligens parkolássegéddel együtt dolgozik, ami meglehetősen megkönnyíti az autó megfelelő elhelyezését a töltőpanel fölött, és még kábelekre sincs szüksége.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.31. at 01:11
    Permalink

    Az élet (egyik) értelme (lehet), hogy megpróbálunk jó irányban változtatni a világon. Hatni annak érdekében, hogy a dolgok jobbak legyenek, könnyebben menjenek, az életminőség javuljon, az emberek boldogabbak legyenek.

    Az elkötelezettség azt jelenti, hogy amiben hiszek, azt keresem, kutatom, megosztom, írok róla, népszerűsítem és tevékenységemmel próbálom a világot a nyilvánvalóan helyes irányba terelni.

    Nagyobb elkötelezettséget szeretnék kérni az Autónavigátor szerkesztőitől az elektromos autók iránt. Naponta lehetne róluk friss híreket közölni. (De 3 naponta legalább illene.)

Vélemény, hozzászólás?