Közel kétszáz autó került elő egy londoni raktárból

A régi négykerekűeket a fellelt állapotukban elárverezik

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A 174 tagot számláló magángyűjteményt javarészt Mercedesek, Volkswagenek és MG-k alkotják, amelyek többsége állítólag működőképes állapotban vészelte át az elmúlt évtizedeket.

Vastag porréteg alatt lapulnak a gyűjtemény darabjai, amelyek szerencsés módon egy száraz raktárban parkoltak évtizedeken át, így a rozsdától nem igazán kell félnie az új tulajdonosoknak, de sajnos a madarak megtisztelték a veteránokat. A kollekció nagy része 1970 és 1990 között készült, de hiába az elhanyagolás, ránézésre bőven menthető állapotban van a többségük.
Hirdetés
A gyűjteményt olyan finomságok is színesítik, mint egy 1973-as Porsche 911, de BMW 2002 (még háromajtós Touring változat is akad) és Mercedes G-osztály is a listát bővíti. Volkswagenből elég erős a kínálat, Bogárból akár válogatni is lehet, annyit halmoztak fel belőle, de VW T2 és T3 is felbukkan a videóban. A legerősebb felhozatal kétségkívül a Mercedesből van, többek között W123, W124, Fecske, SL és S-osztály is akad, de BMW-ből is van bőven, régi ötös (E28) és első generációs hatos is lapul a piszok alatt. Az autókat valószínűleg most lehet utoljára így együtt látni, az árverésen egyesével lehet a járművekre licitálni.
Hirdetés
Az értékesítés előtt felmérték az állomány teljes értékét, ami átszámítva 400 millió forint. Az összeg elsőre soknak tűnhet, de elosztva már nem annyira, egy autót átlagosan 2,3 millió forintra becsültek, azaz kifejezetten értékes ritkaságok nem állnak a raktárban.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?