Látványterven az új Opel Insignia

Jön az Opel új zászlóshajója

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Lecsengett az új Astra körüli felhajtás, amely jogosan érdemelte ki az Év Autója címet. Újabb hullám jön az Opelnél, érkezik az új Insignia.


Az előzetes várakozások alapján idén ősszel, Párizsban leplezhetik le az Opel új zászlóshajóját, az Insigniát. Az új Astra után várhatóan a csúcsmodell is megkapja a legújabb fejlesztéseket, melyekkel minden bizonnyal borsot tör majd a kategóriatársak orra alá. Rá is fér a modellváltás az Insigniára, ugyanis a palettán a legkorosabb Opelként van jelen, igaz legutóbbi összehasonlító tesztünkben jól megállta helyét a vadonatúj Renault Talismannal szemben.
Hirdetés

Az RM Design grafikusai máris előálltak egy lehetséges látványtervvel. A pletykák szerint az újdonság mintegy 200 kilogrammal lesz könnyebb elődjénél, emellett hosszban 15 centit, tengelytávban pedig 9 centit növekszik. A motorokat illetően az új kombi Astrában már próbált 1,6 literes Bi-Turbo CDTI mindenképpen a paletta részét képezi majd, a belépő szintet pedig az 1,0 literes turbós képviselheti. Utóbbit még nem erősítette meg a gyártó, viszont nem csodálkoznánk, ha megjelenne az Insigniában, a mai downsizing trend ugyanis ezt az irányvonalat képviseli. Várhatóan egy új automata is bekerül a választékba. Rövidesen minden bizonnyal elindul a gyártói oldalról is az információszivárogtatás, ahogy ezt korábban az Astra K-nál is tették.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?