Magyarországon épít gyárat a NIO villanyautó-gyártó

Már toborozza a vezetőket magyarországi gyárához a NIO

Néhány napja még csak pletyka volt, most már hivatalos: Magyarországon épít gyárat a Tesla konkurensének ígérkező kínai NIO.

A kínai Nio immár hivatalosan is bejelentette azt, amiről már néhány napja pletykáltak a sajtóban, s amit a márka néhány álláshirdetése is sejtetett már: Magyarországon fognak gyárat építeni. Ugyanakkor egyelőre úgy néz ki, hogy nem autókat, hanem töltőoszlopokat és a márka akkucsere-hálózatának elemeit készítenék, legalábbis első körben.
Hirdetés
A bejelentést láthatóan nem a tervezett módon tették meg, a gyártó a kiszivárgott infók után a tulajdonosoknak tartott és videóra is vett eseményen beszélt a fejlesztésről, aminek részleteit azonban még nem ismerjük. Így egyelőre nem tudni, hogy hol épül a Nio magyarországi üzeme. Az ugyanakkor mindenképp biztató, hogy országunk szerepel a márka terveiben, hiszen 2024-re már félmillió példányos eladást ígérnek, többet közt a Tesla Model 3 és a Tesla Model Y konkurenseként érkező, azoknál olcsóbb modelljeikkel. A Teslához mérten 10 százalékos árelőnyt ígérnek, továbbá 800 V-os akkumulátorokat, saját töltőhálózatot és akkucsere rendszert is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?