Már ma elkezdődtek a lezárások az államalapítás ünnepe miatt

A tűzijáték és a budavári ünnepi rendezvény előkészítése már megkezdődött, lezárásokkal együtt

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az autósok életét és a tömegközlekedést is befolyásolják a közelgő ünnep előkészületei, mutatjuk a lezárásokat és a már ismert menetrend-változásokat!

Idén is megtartják az államalapítás ünnepére tervezett programsorozatot, amelynek fénypontja most is a tűzijáték lesz. Nem csak ehhez kellenek előkészületi munkálatok, hanem a budavári ünnepi rendezvényekhez is, így egyes szakaszokat már ma lezárnak, helyenként pedig egy héten át időszakos forgalmirend-változásokra kell számítani. Már most kiderültek egyes, a tömegközlekedést érintő változások is, de ezeket tovább bővíti majd a BKK a hét folyamán. Alább olvasható a lista a pontos közlekedéssel kapcsolatos változásokról.
Hirdetés

  • A budai alsó rakpartot a Rákóczi híd és Margit híd között hétfőtől egy teljes hétre (augusztus 22. reggel 6 óráig), valamint augusztus 22. és 25. között minden éjszaka 22 óra és másnap reggel 6 óra között zárják le.
  • A pesti alsó rakpartot a Lánchíd és Közraktár utca között péntekig minden éjszaka, majd péntek 20 órától augusztus 22-én 6 óráig, valamint augusztus 22-én 22 óra és másnap reggel 6 óra között zárják le.
  • A budavári ünnepi rendezvény miatt is egy héten át tartó folyamatos korlátozások lesznek: a Tárnok utca végig zárva lesz, a Dísz tér felől nem lehet behajtani a Vár területére.
  • Lezárják továbbá a Lánchíd utcát szerda 6 órától várhatóan augusztus 22. 22 óráig, továbbá az Andrássy utat a Kodály köröndnél szerdán és csütörtökön 22 órától következő nap 4 óráig.
  • A korlátozások a 16A és a 116-os autóbusz, a 916-os éjszakai járat, a 105-ös, a 178-as, 109-es, a 979-es és a 990-es buszok, továbbá a 41-es, a 19-es, a 2-es, a 2B és a 2M villamosok közlekedését érintik.

Hirdetés
Forrás: MTI
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?