Már teszteli az Opel az F Corsát

Várhatóan teljesen új alapokra épül a következő Corsa

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Svédországban rója próbaköreit az Opel Corsa következő nemzedékének prototípusa. A sorozatgyártású F Corsa piacra lépése 2019-ben várható.

Mivel a jelenlegi, 2014-ben debütált E Corsa csupán elődje alapos ráncfelvarrásának tekinthető, ezért még a 2006-os Fiat Puntóval közös alapokra épül. A kis Opel következő generációjával viszont várhatóan véget ér ez a kapcsolat, és teljesen új alapokon érkezik majd a valószínűleg némi fogyókúrán is áteső F Corsa. A Svédországban éppen tesztköreit futó prototípusról készült kémfotókat látva külsőre nem számíthatunk semmi meglepőre.
Hirdetés
Az új Corsa Németországban már nem, csak az Opel spanyol gyárában készül majd, Zaragozában. A 2019-ben piacra lépő új Corsa erőforrásairól még korai lenne beszélni, de valószínűleg a mostani motorok kerülnek át az újba is, némi teljesítménynövekedés és fogyasztáscsökkenés után. Kérdés, mi mással készül még a vevők kedvében járni az Opel, hogy megtartsa vevőit, hiszen például a tavaly debütált új Nissan Micra és friss Ford Fiesta, valamint az idén megjelenő új Volkswagen Polo is erős kihívónak ígérkeznek.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?