MBUX – jön a Mercedes új infotainment rendszere

Bemutatta új műszerfalát a Mercedes-Benz

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A német prémiumgyártó a jövő évi Las Vegas-i CES-en leplezi le a nagyközönség előtt vadonatúj infotainment rendszerét.

Alapesetben két 7 colos kijelzőt rejt a kormány mögötti rész, extraként akár két egyenként 10,25 colos "tablet" is kényeztetheti a szemünket

Mercedes-Benz User Experience áll az MBUX rövidítés mögött, ami Mercedes-Benz felhasználói élményt jelent. Nem kérdés, manapság a kijelzők külön élményt nyújtanak az autókban, a stuttgartiak pedig élenjáróak szeretnének maradni ilyen téren. Az újdonságot elsőként a következő generációs A-osztályba szerelték be. Alapesetben két 7 colos kijelzőt kap, a nagyobb felszereltséghez viszont egy 7-es és egy 10,25-ös vagy két darab 10,25 colos "tablet" tartozik. A jobb oldali leváltja a korábbi fizikai műszerfalat, mostantól a klíma is érintőképernyőről lesz vezérelhető (hurrá!).

Hirdetés

Az A-osztály mellett a B-osztály, a CLA, a CLA Shooting Brake és a GLA is megkapja majd az új kokpitet. A januári CES-en nem csak ezzel rukkol elő a gyártó, a Mercedes-AMG Project One mellett az EQA koncepció és a Smart Vision EQ ForTwo is bemutatkozik. Ezen felül a Mercedes-Benz legújabb autonóm vezetési technológiáját is megismerhetjük a Las Vegas-i kiállításon.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?