Megjött az igazán gázos Crossland X

Gyárilag LPG tartállyal is kérhető lesz az Opel Crossland X

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ahogy nagyjából minden modelljéhez, úgy a Crossland X-hez is elkészült az Opel autógázos hajtása. Tele tank benzinnel és gáztartállyal 1300 kilométer hatótávot ígér.


Csúnya lenne azt mondani, hogy megérkezett a leggázosabb Crossland X, de hiszen így van. Az Opel és a franciák közös modellje remek kisautó óriási helykínálattal, mostantól pedig akár LPG tartályos kivitelben is kérhető lesz. A Peugeot 2008 és Citroën C3 Aircross alapú, kisautó padlólemezre épített crossover 1,6-os dízel, illetve 1,2 literes szívó és turbós benzinmotorokkal érhető el.
Hirdetés
A 36 literes gáztartályt az 1,2 literes, 82 lóerős szívó háromhengeres Crossland X kaphatja meg. A Zaragozában készülő Crossland X-ekbe ott építik bele az LPG üzemanyagrendszert, amit optikai szintjelzővel látnak el, ez jóval hatékonyabb, és pontosabban mutatja a szintet, mint a korábbi technológiák. A benzin és folyékony autógáz szintjét külön jelzi a műszerfalon, előbbivel a fogyasztás 5,4 liter, gázzal pedig 6,9, a kombinált hatótávolság pedig 1300 kilométer.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?