Mégsem a V6-os Ferrari motorral nyomul majd az Alfa Giulia?

300 lóerős 1.8-ast kaphat az Alfa Giulia

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A júniusban végre bemutatkozó, már évek óta találgatások tárgyát képző Alfa Giulia 1.8-asáról új hírek jelentek meg. Lesz 300 lóerős is.


Januárban még a neve sem volt biztos, aztán áprilisban már Amerikába készült. Hiába, az olaszok a 159 utódjának szánt Giluia fejlesztését is úgy adják elő, mint egy sokfelvonásos vígoperát. Volt már szó mindenféle világverő technikáról, Ferrari és Maserati fejlesztésű V6-os csodamotorokról. Őszintén szólva, bár még mindig nagyon várom a júniusi bemutatót, de egyre kevésbé tudok hinni az olaszok nagy ígéreteink. Az eddigi szép szólással némileg szemben áll az a hír is, hogy az 1750 TBI-nek nevezett, kis felkerekítéssel 1.8-as blokkjuk erősebb változatán dolgoznak.
Hirdetés

Az eddigi egyturbóst még egy feltöltővel biturbósítanák, és így már elérnék vele a 300 lóerőt és a 400 Nm nyomatékot - szép, kerek számok. A könnyebben felpörgő kisebb turbó alacsony fordulaton tölt, a nagyobb meg középtartománytól és attól felfelé lélegeztetné a motort. Természetesen a szívó- és a kipufogóoldali vezérlés is változó lenne. Az egyturbós változat 240 lóerővel kecsegtet, és ha a forrás nem téved, a csúcsot jelentő V6-os turbómotor 520 lóerő tudna. Ez utóbbi a BMW M3 431 lóerejéhez képest is nagyon sok.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?