Megvan a Dacia első 4 csillagos autója

Megint elhasalt egy autó az Euro NCAP töréstesztjén

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Sandero 4 csillagot érdemelt az Euro NCAP legutóbbi töréstesztjén, ilyen jól Dacia még sosem vizsgázott. A Nissan Evalia leszerepelt, a Captur pedig a Renault 15. ötcsillagos modellje.

Négy új modell törésbiztonságát vizsgálta legutóbb az Euro NCAP, s míg a Renault Captur és a Chevrolet Trax kisméretű szabadidő-autók jelesre, tehát 5 csillagosra feleltek, a Dacia Sandero kisautó 4, az NV200-rokon Nissan Evalia egyterű meg csak 3 csillagra volt jó.
A Sandero teljesítménye mondjuk annak fényében szuper, hogy a márkának ez az első olyan típusa, amely 3-nál több csillaggal büszkélkedhet. Felnőttvédelme 80, gyermekvédelme 79, gyalogosvédelme 57, a biztonsági felszereltsége 55 százalékot érdemelt. Lépcsőshátú testvére, a vele az A-oszlopig és ellátmányában is egyező új Logan törésbiztonsága szintén 4 csillagosnak tekinthető - hogy töri-zúzza-vizsgálja-e majd az EuroNCAP, meglátjuk.
Hirdetés

Az Evalia felnőttvédelemre csak 68 százalékot kapott, gyermekvédelemre 81-et, gyalogosvédelemre 67-et, a biztonsági extráira 55-öt.

Az Evalia-blama előtt nemrég a Mercedes Citant húzták le 3 csillaggal - visszahívás lett belőle...
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?