Megvillantotta az új Superbet a Škoda!

Álca alatt mutatták meg a negyedik generációs Superbet

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Škoda szedánja először kap lágy hibrid hajtásláncot, a Superb formavilágában nem sokat változik az elődhöz képest, de valamivel nagyobb méretekkel rendelkezik.

Csupán a matricák alatt, de megmutatta a negyedik generációs Superbet a Škoda. A fotók alapján messzemenő következtetéseket egyelőre nehéz levonni, az viszont biztos, hogy az új Superb sziluettje nagyban hasonlít az előző generációra. Méreteiben valamivel nagyobb, legalábbis hosszra, hiszen 4,91 méteresre nőtt, ami több mint négy centiméterrel nagyobbra, mint a harmadik generációs szedán. A Superb szélessége 1,83 méter, a magassága 1,48 méter, a tengelytávja pedig 2,84 méter. A négy centiméteres növekedés ellenére kerek 20 literrel tágasabb csomagtérrel rendelkezik a szedán, amely így már alapesetben is 645 literes.
Hirdetés
A motorkínálattal kapcsolatban már nem titkolóztak ennyire a csehek. A közleményükben elárulták, hogy a Superb történetében most először 48 voltos lágy hibrid hajtáslánc is kérhető, amelynek alapja az 1,5 literes 150 lóerős benzines erőforrás. Emellett kétliteres, benzines hajtáslánccal is készül Superb, ebből két opció is választható lesz. Egy 204, és egy 265 lóerős kivitel. Természetesen a dízelmotorokat is megtartja a Škoda a szedán esetében, ebből is két verzió érhető el, mindkettő ugyancsak kétliteres, a gyengébb 150, míg az erősebb 193 lóerős. Újdonság a modell életében a váltó is, hiszen hajtáslánctól függetlenül hétfokozatú DSG váltóval érkezik az összes negyedik generációs Superb.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?