Mennyi tuning kell ahhoz, hogy utolérj egy F1 autót? Mutatjuk!

Egy 1200 lovas tuning-Lambo és egy 1300 lovas tuning-GTR állt ki egy valódi F1 autó ellen gyorsulni

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Végtelen pénz és rengeteg tudás kell ezeknek a tuningszörnyeknek a megalkotásához, és még így sem biztos, hogy ellenfél leszel mondjuk egy F1 autónak. A Carwow videójában is csak az egyik épített gép győzedelmeskedik, tippeljetek, melyik lesz az!

A tuningnak is vannak különböző szintjei, nyilván nem érdemes egy lapon említeni egy házilag kozmetikázott, nyitott rendszeres, vágott rugós, JDM matricás 1,4 literes, 20 éves Civicet, meg a videóban szereplő egyedileg átépített aszfaltszaggatókat, pedig az alap gondolat valami hasonló lehetett: többet kihozni az autóból, mint amit eredetileg tud. Az alapötleten túl viszont már elválnak az utak, hiszen a lehetőségeket leggyakrabban az anyagiak szabják. Jelen esetben ilyen gond valószínűleg nem volt, mert akár a GTR-t, akár a Lamborghinit nézzük, már az alapnak vásárolt autó sem volt olcsó. Ennek ellenére mindkettőre ráköltötték még jó pár lakás árát, hogy ők legyenek a leggyorsabbak. Hogy mindez sikerült-e, azt David Coulthard és egy valódi F1 autó segítségével teszi próbára a Carwow csapata.
Hirdetés
Bár az eredeti, 2011-ben világbajnokságot nyert Red Bull versenyautó csak 750 lovas, elenyésző, 650 kilós tömege miatt nehéz lesz legyőzni. Persze a kihívók ellen sem érdemes szinte semmivel "odaállni a piros lámpához éjjel a Vácin": a gyári váltójával szerelt, 1552 kilós Lambo 5,2 literes V10-ese ugyanis két turbóval van felhúzva 1200 lóerőre és 1240 Nm csúcsnyomatékra, a GTR pedig teljesen egyedi átépítés, motorja 1300 lóerőre és 1290 Nm forgatónyomatékra képes a Nissan kaszni 1840 kilójának mozgatásához. Ha eldöntöttétek, hogy kinek szurkoltok, akkor már nincs is más hátra, csak megnézni a versenyszámokat: álló- és repülőrajtból gyorsulás, valamint fékpróba is vár a méregdrága játékszerekre az alábbi videóban.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?