Mennyibe is kerül egy Dodge Challenger SRT Hellcat?

Élelmes infografikán ábrázolta a Dodge Challenger árát a BBC

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Amerikában alapvetően olcsóbbak az autók mint Európában, és ez igaz a piac legerősebb izomautójára is. Hogy mennyire, az látszik a grafikán.

Már olvashattak nálunk többször a Dodge Challenger SRT Hellcatről, arról a 717 lóerős és 880 Nm nyomatékú autóról, ami ezidáig a valaha gyártott legerősebb amerikai izomautó. V8-as motorja egy kompresszor segítségével hozza ki ezt a teljesítményt a 6,2 literes lökettérfogatból. Szerintem nagyon jól néz ki, és brutalitásában, értelmetlenségében gyönyörű gép, persze van akinek ez a stílus kicsit sem jön be. Aki viszont értékeli a hátsókerékhajtást és a gumifüstölést, annak lelkesítő a BBC inforgafikája.
Hirdetés


A Challenger SRT Hellcat 60 ezer dolláros alapára 236 forintos dollár árfolyammal számolva csak 14,16 millió forint. Ez perzse sok pénz, mégis az erejéhez képest nevetségesen alacsony a tengerentúli ára. Ez ösztönözte a BBC-t, hogy összehasonlítsák pár másik autóval, mennyi is az annyi? A Dodge nagyon jutányosan méri a lóerőket. Az Alfa Romeo 4C kezdőszériájának árából az SRT Hellcathez szükségesből négy szett gumit is tudunk venni. Nyilván a kicsi olasz pályán sokkal virgoncabb, de ha az erejét nézzük, a Dodge csúnyán leveri az Alfát. A Porsche 911-est én kihagynám, az ugyanis szerintem szent és sérthetetlen tény, hogy nem adják olcsón. Ami viszont abszolút szemfelnyitó, hogy a burzsuj Bentley kupé árából a három legmenőbb amcsi izomautó is kijön, nevesen a Challenger mellett a Camaro Z/28 és a Shelby Mustang is. Hát, az amerikai autók, ha nem is olcsók, de a hazai piacon, vámok nélkül sokkal olcsóbbak az európai vetélytársaknál.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?