Milyen autó kéne Valentin napra?

Ha már Valentin nap: menő ajándékautók az asszonynak, de azért apának is

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Itt van a Valentin nap, itt van újra, s szép, mint mindig, ha nem is nekem. De íme néhány olyan autó, amitől tán többek szíve gyúlna emésztő szerelemre.


Szív alakú párna helyett van jobb ötletünk! Ennek az ajándéknak még párod sem fog tudni ellenállni! Ilyen és hasonló szép szlogenekkel teli levél várt egy fogalmam sincs, milyen cégnek milyen termékét reklámozva, mert pont azonnal töröltem, csak még kimásoltam belőle a fenti két mondatot. És legalább eszembe juttatta a fogyasztói társadalom február 14-i jeles ünnepét, amit már nekünk, magyaroknak is ünnepelni kell. Vagyis nem kell, de mégis. (A tévét sem kötelező bámulni, és mégis sírunk, hogy ömlik belőle a nézhetetlen gagyi.) A Valentin nap nyilván nincs még karácsonyi, szüli-, de névnapi szinten, pláne nőnapi szinten se az ünnepek - nem létező - hierarchiájában, de akkor is. Megfeledkeztél a Bálint/Valentin napról? Egy szál virággal sem kedveskedtél a kedvesednek? Ciki vagy. Bunkó. Nem menő.


Hirdetés

Egy új autó ajiba, na az menő. Lenne, ha bárki megengedhetné magának. Viszont egy használt is lehet új az ajándékozottnak és neked is, használtan olcsóbb, elérhető a kocsi, általában jobban megéri venni, s a beruházás, a kiadás is könnyebben védhető, amennyiben a családi kassza akut megcsapolása kerülne szóba. Nézzünk hát három Valentin napi – használt – ajándékautót 1-2-3 millió forintért. Mert ugye három a magyar igazság, mert a Valentin nap nagyon magyar ünnep (mármint nem az), ráadásként meg egy új-új személygépjárművet is ajánlanánk mindenki szíves figyelmébe – kortól, nemtől, bőrszíntől, felekezettől és politikai meggyőződéstől függetlenül. Szigorúan 3 milliós plafonnal.

Cuki, apának sem ciki
Minek örülne az asszony? Audi Q7-re, de még Q5-re, Q3-ra sem fussa, a büdzsé alig 1 millió forint. Ebbe kéne beférni lehetőleg átírásostul, első szervizestül. Végül is egy kisautónál nincs is szükség nagyobbra - de van olyan, amit könnyű vezetni, s ha néhanapján apa kölcsönvenné, neki is okozhatna örömöt? És igen, ő a Mini, az eredeti, a Morris. Van belőle kínálat, van vászontetős, bőrkárpitos, ettől és a csíkoktól mindenki beájul. Már aki valóban szeret vezetni, s aki még nem tüdőzte le a héliumot a sok légzsák, sok elektronika, magas üléspozíció, stb., biztonság über alles lufiból.

Komolyabban, de maradva a sikkes retrónál
Kétmillió forint már elég sok pénz. Kétmillióért már komolyabb autót illik venni. Nem, egy kisautónál – jellemzően városi használatra, boltba rohanni meg a gyerekért - tágasabbra még mindig nincs szükség, de ne csak komolyabb, valamivel nagyobb is legyen a Mininél. Nincs kérdés: Fiat 500 öt-hatévesen. Klímás, egy ujjal beparkolható, néhány Prada-hamisítványt az apró csomagtere is elnyel. Cukiságfaktorban is erős, vezetni sem rossz (főleg az 1.4-es benzinessel). A találati listán pink fóliás is akad, zseniális. Takarékos, megbízható. Öröm és bódottá…

Divat, racionalitás, megfizethetőség
És akkor a 3 milliós feladvány. Kemény dió. Fura, de a legkeményebb. Mert ez már még több pénz, még nagyobb felelősség, minden szempontot figyelembe kell venni. És akkor apa enged, a vezetési élményt totális racionalitásra konvertálja, de a trendeket sem feledve. Hogy terepjárós látszat kell, biztonság és megbízhatóság, hely és minőség, sokcélúság, mindenre megfelelőség. Dízelmotor, automata váltó. Azonban ezért az összegért sajnos még nem kapni fiatal (3-4 éves) SUV-ot. Nemhogy Audit, de Hondát, Toyotát se. Megoldás? Peugeot 3008 1.6 HDi innen bogarászva. Csurig extrázva. Ez van, egy szoknivaló robotváltós Peugeot-val lepjük meg párunkat, magunkat, a famíliát, halleluja.

Meglepetééés! Vagy válóok?
Végül a ráadás, az új-új autó 3 millió forintért. Végösszegként, s nem kezdőrészletre. Mert egy új autóval nem lehet mellélőni, ebben a ligában – elvileg – nincs kettőből (vagy többől) összelegózott, visszatekert órás, mások által leharcolt példány. De van új autó egyáltalán 3 millióért? Tágas, jól felszerelt? Van, kb. egy, őt ajánljuk, őt küldi szív a szívnek: Dacia Logan MCV. Alkuval tán dízelként, érintőképernyős navigációval is kijön. Benzinmotorral, akár LPG-sen tuti. Széria a menetstabilizáló, a klíma és még sok egyéb, van 4 légzsák, 3 év garancia. Kombi, befér minden és mindenki, szuper. Pirosban is kapható, csak ne legyen szakítás a dologból. Tényleg, a válásnak van világnapja? Amilyen divatos, amilyen menő szingliben nyomni, még az is lehet, hogy van. Nem néztem utána, épp annyira érdekel, mint a Valentin nap.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.29. at 13:25
    Permalink

    Lancia Ypsilon, de nem a mostani ízléstelen amerikai stíusú széria, hanem az eggyel korábbi igazi olasz luxus mini. Az lenne az igazi ajándék!!!

Vélemény, hozzászólás?