Milyen olaj kerüljön a Volkswagenekbe? Mi lehet a hidrotőkével?

Fizetett hirdetés

Motorolajdoktor: Volkswagen Polo 1.4 és Golf 1.4

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Olvasónk két, egyaránt 1,4 literes Volkswagen motorjába való kenőanyag, illetve a hidrotőke hangjának megszüntetése kapcsán kérdezi Motorolajdoktorunkat.


Tisztelt Olajdoki,
Két kérdésem lenne:
VW Golf, 1.4, 60 LE, benzin, AEX, '96-os, 160e km. Régen 10W40 olaj volt benne, most 5W-40 Castrol Magnetic a gyakori indítások miatt. Olajcsere esedékes, mi legyen benne? (Ezen felül a3/b4 vagy c3?)
Másik kérdésem egy 2006-os 16 szelepes VW Polo, 1.4 benzin, 75 LE, hideg motor esetében halkan lehet hallani a hidrotőkéket, illetve talán hirtelen gyorsításkor, egyébként csendes. 5W40 van benne és 140 ezer km. Szerelő azt mondta, nem kell vele foglalkozni vagy olajcsere után Liqui Moly hidrotőke tisztító adalékot javasol. Ön is javasolja?
Válaszát előre is nagyon köszönöm!
Dávid

Hirdetés
Kedves Dávid,
Golf: jó döntés volt a váltás! A3/B4 inkább. Maradhat a Castrolnál nyugodtan, ha bevált!
Polo: Vélhetően egy jobb olaj kellene bele először is. (pl. Eneos Premium Ultra 5W30 vagy Castrol Edge LL 5W30). Meg lehet próbálkozni hidrotőke tisztítóval, csodát nem kell várni, a probléma forrását sem szünteti meg. Én hagynám így. Ha mégis rosszabbra fordul a helyzet, akkor a hidrotőkék cseréje ennél az autónak olcsó rutinművelet.
Üdv,
Olajdoki
Motorolajokkal kapcsolatos kérdéseket várjuk a motorolajdoktor@autonavigator.hu címre!
A Motorolajdoktor a Szakál-Metál webáruházat ajánlja!
Fizetett hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?