Milyen olaj kerüljön egy 12 éves Renault Laguna dízelbe?

Fizetett hirdetés

Motorolajdoktor: Renault Laguna 2.0 dCi, 2008

A harmadik generációs Renault Laguna igazi titkos tipp a használtpiacon, persze esetében is fontos, hogy megfelelő kenőanyag kerüljön bele.

Hogy milyen egy harmadik generációs Renault Laguna, arra korábbi használttesztünk ad választ. Egy több mint 300 ezer kilométert futott példányt néztünk meg, a verdikt egyértelmű: megfelelő karbantartással remek autó. A megfelelő karbantartásnak pedig alapvető feltétele a szükséges motorolaj, most pedig ennek tisztázása következik egy olvasói kérdés nyomán.
Tisztelt Olajdoktor!
12 éves Renault Laguna 3-as, 2008-as évjáratú autóm van. Ezúton szeretnék tanácsot kérni a megfelelő viszkozitású olajcserèhez. 2000 köbcentis, dCi motoros, az előző tulajdonosok nem egyértelmű választ adtak.
Előre is köszönöm válaszát!
Tisztelettel:
S. Imre
Hirdetés

Kedves Imre,
Több változata is volt a 2.0 dCi-nek, a többsége részecskeszűrős, így feltételezem, hogy az öné is az. 0W30 vagy 5W30-as olaj kell bele, a megfelelő specifikációkkal. Márkának ajánlom az Eneost, vagy a Motult.
Ha Motul, akkor Motul Specific 0720-as típus, ha Eneos, akkor Eneos Premium Hyper R1 5W30.
Az eneos.hu weboldalon rendelve ingyen házhoz is szállítják az olajat, ami jelen helyzetben praktikus lehet az autósboltokba járkálás helyett.
Üdv.
Olajdoki
A motorolajokkal kapcsolatos kérdéseket a motorolajdoktor@autonavigator.hu címre várjuk!
A Motorolajdoktor a Szakál-Metál webáruházat ajánlja!
Fizetett hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?