Most már tényleg leálltak a Mustang Bullitt gyártásával

Ennyi volt, nem lesz több új Bullitt

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Limitált szériásnak tervezték az aktuális Bullitt generációt, de olyan gyorsan elkapkodták őket, hogy végül folytatódott a gyártás. Egészen a tavalyi év végéig.

Hivatalosan is gyászjelentésen olvasható már a Mustang Bullitt neve, ráadásul mindenféle csinnadratta nélkül tavaly év végén búcsúztak tőle. A Ford Authority oldalán megjelent egy interjú, amelyben Berj Alexanian elárulta, hogy az utolsó Bullitt 2020 végén hagyta el a Flat Rock városában üzemelő gyárat. Márpedig ő a Ford szóvivője a Mustang és Shelby vonalon, úgyhogy biztosan nem a levegőbe beszélt. A Mustang hatodik generációjára épülő Bullitt modellt 2018-ban mutatták be. Először Észak-Amerikában, aztán Európában is, hiszen oly hangosan vágyakoztak utána a típus rajongói az öreg kontinensen is. Sőt, a limitált szériás modellből az eredetileg tervezettnél is többet gyártottak, reagálva a vásárlói igényekre. De most már tényleg leálltak a gyártásával, ahogy azt Alexanian is elismerte, viszont arról nem beszélt, hogy pontosan mikor is gördült le a szalagról az utolsó példány, illetve arról sem, hogy végül mennyit készítettek belőle. A Bullitt hagyta űrt a Mach 1 töltheti majd be, hiszen aki a GT-nél erősebb, de a Shelby GT 500-nál szelídebb paripára vágyik, a 460 lóerős (az USA-ban 480 lovas) modellben találhatja meg az ideális jelöltet.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?