Műanyagból készül a legújabb Mini

Részletgazdag kidolgozása teszi egyeidvé a Lego Minijét

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Van már kabrió, meg crossover és most már ötajtós is. A Mini kultikus, nem csoda, hogy a Lego is megcsinálta a magáét.


Én már a legós generáció tagja vagyok, örök gyerekként még 15 éves koromban is rá-ránéztem az 1:24, 1:18 méretarányú legóautóimra, amik a sima építőkockákkal szemben sokkal inkább a modellezés egy sajátságos világát jelentették a számomra. A Lego nemcsak a gyerekeknek készít autókat, hanem a már nagyobb örök gyerekeknek, vagy ha úgy tetszik, játékos felnőtteknek is. Ez a british racing green színű Mini Cooper sem gyerekjáték. Kidolgozottsága, minősége gyűjteményi darabbá teszi, de én dekorációnak is elfogadnám a polcomra.
Hirdetés


Ez a Mini egy felnőtteknek szánt építőkészlet, amit az ára is mutat; 100 dollár körüli összegért augusztustól lehet megvenni. 25 centiméter hosszú, 14 széles és 11 cm a magassága. Modellként a Mini Cooper Mk VII., azaz az utolsó, már a BMW éra alatt modernizált, légzsákkal felszerelt, 1996 és 2000 közötti széria szolgált. Összesen 1077 darabból lehet összerakni, aminek a nagy része direkt ehhez a modellhez készült. Minden nyitható csukható rajta, le lehet szedni a tetejét, hogy nézegethessük a szép belterét. Még a motor imitációjára is gondot fordítottak, a csomagtartóba tett piknikfelszerelés meg egy igazi szellemesség a tervezőktől. Mozog a sebváltó, a kormány is, és a piknikszett alatt akad pókerék is, ha a nagy játékban defektet kapnánk.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?