Nagycsaládos támogatást is kaphatna itthon a Hyundai Alcazar

Kár, hogy csak Indiának szánják a hétüléses Hyundai SUV-ot

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Felkapott lett az indiai piac az autógyártók körében, ami nem véletlen, hiszen hatalmas lélekszámú ország. Az sem meglepő, hogy az indiai igényeknek megfelelően, külön modelleket fejlesztenek. Most a Hyundai mutatta meg új szabadidő-autóját.

Egy nálunk szintén ismeretlen Hyundai, a Creta adta az alapokat az Alcazar elnevezésű luxus SUV-hoz, amely a nagycsaládosok igényeit hivatott kielégíteni. De csak Indiában. Már az autó formatervén is látszik, hogy nem ide szánták. Formaterve is a Creta modellhez hasonlít, csak épp az Alcazar tengelytávolsága hosszabb 15 centivel. Ennek is köszönhetően az Alcazar hat vagy hét üléssel is rendelhető. Hat ülés esetén a második üléssorban két különálló fotel kap helyet, fejedelmi kényelmet biztosítva az ott helyet foglalóknak. További részleteket azonban nem árultak még el az újdonságról. Valószínűleg a Creta műszerfalát örökli, ami azt jelenti, hogy 10,25 colos érintőképernyőt kap a középkonzolon az infotainment rendszer.
Hirdetés
A motorháztető alatt két erőforrás egyike dolgozhat. A kétliteres benzines 159 lóerős, csúcsnyomatéka 191 Nm. Az 1,5 literes dízel pedig 115 lóerős, 250 Nm forgatónyomatékkal. A Hyundai utóbbit a kategória legtakarékosabbjaként említi. Mindkét motor elérhető a hatfokozatú manuális sebességváltó mellett szintén hatfokozatú automatával is, de az árakról még nem nyilatkoztak. Viszont, ha valamilyen véletlen folytán Magyarországra is jutna belőle, akkor itthon igényelhető lenne rá a nagycsaládosoknak járó 2,5 millió forintos ártámogatás.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?