Nagyobb arcot és erősebb motorokat kap a Hyundai Genesis Coupe

Erősödik a Hyundai Genesis Coupe

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Új orr-részét a Velosternek, erősebb motorjait a közvetlen befecskendezésnek és kettős szívású turbójának köszönheti a Hyundai Genesis Coupe.

Hivatalosan a 2012 januári Detroiti Autószalonon tartják a frissített Hyundai Genesis Coupe premierjét, de már most megmutatták Veloster által inspirált új arcát, és bejelentették a motorokon elvégzett izomnövelő kúra végeredményét.
A 3,8 literes Lambda V6 motor közvetlen befecskendezéssel gazdagodott, s ennek megfelelően teljesítménye 305-ről 350 LE-re nőtt, s ezzel teljesítmény szempontjából beelőzte legfontosabb tengerentúli konkurenseit, a Ford Mustangot, a Chevrolet Camarót és a Nissan 370Z-t is. A kétliteres turbót is alakítgatták, új turbófeltöltőjének és intercoolerének hála a korábbi 210 helyett immár 275 lóerős, ami nyilván az egyelőre titokban tartott menetteljesítményekben is érezteti hatását.
Hirdetés

Mindkét motor hatfokozatú kéziváltóval érkezik alapból, de a lustábbak rendelhetnek hozzájuk nyolcfokozatú automatát is.
Ha eddig nem tették volna, kezdhetnek reszketni a japán és amerikai riválisok!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?