Nagyobb hatótávot ad a Tesla új frissítése

Növelt hatótávot ígér a Tesla szoftverfrissítése

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója ismét Twitteren üzent. A héten jelentik be, hogy mekkora hatótáv-növekedést nyújt az autó új szoftvere.


Január végén a Tesla első embere, Elon Musk már tett egy bejelentést, amely szerint a Model S P85D egy szoftverfrissítést követően 0,1 másodperccel jobban gyorsul 0-ról 100 km/órára.
Hirdetés
A gyári 3,2 másodperces érték ezzel 3,1 másodpercre csökken. Most is egy szoftverfrissítést harangozott be Twitter oldalán a cégvezér, azonban ez most sokkal érdekesebbnek ígérkezik. E hét csütörtökön kiderül, hogy mekkora hatótáv-növekedést nyújt majd az új szoftver. Musk véleménye szerint megszűnhet az emberekben az aggodalom a Tesla Model S hatótávját illetően. Igaz, hogy eddig is ennek a modellnek volt a legnagyobb hatótávja az elektromos autók körében, ami hamarosan tovább nő. A 60 kWh-ás akkumulátorral szerelt Model S 335 km-t, míg a 85 kWh-ás akkuval szerelt 426 km-t képes egy feltöltéssel megtenni - egyelőre.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?