Nagyon Honda a legújabb Hyundai

Ennyire egyértelmű másolást nehéz kimagyarázni, de az új Sonata még így is egyedi

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Úgy mutat egyedi jegyeket a Hyundai új nagyautója, hogy közben bizonyos szögekből nézve ordít róla a másolás. Az új Sonata egészen más, mint a többi ma kínált Hyundai.


Passzolták a Genfi Autószalont, mégis pont annak idejére szervezték egyik fontos új modelljük debütálását, bemutatkozott a visszatérő Sonata. Az új modell formai megoldását és stílusjegyeit tavaly a Le file rouge tanulmányautón mutatták be előzetesen, most pedig megismerhetjük a végleges autót, ami meglehetősen különlegesen mutat. 30 milliméterrel alacsonyabb, 25-tel szélesebb és 45-tel hosszabb elődjénél és a határozottan szedán formát most egy kicsit lendületesebbre, kupésabbra vették. A dizájn most fontos szerepet játszik, ugyanis egyáltalán nem az a németes rend látszik rajta, ahogy azt mostanában megszokhattuk. A ledes főfényszórók megoldása egészen egyedi, végképp a ledes nappali menetfényé, aminek egy nyúlványa a géptető éle mentén is húzódik, ennek érdekessége, hogy lekapcsolt állapotban króm díszlécnek tűnik, ami az autó orrától az ablakok végéig húzódik.
Hirdetés

Az egyedi orr után lendületes oldalsó íveket láthatunk, az új Sonata viszont nagyon ismerősen végződik. Talán nem bennünk van a hiba, hogy a Honda Civic négyajtós verzióját látjuk a faráról készült fotókon. Az új Sonata lényege a kényelem, így a lehető legjobb anyagokat használták az utastérben, ahová akár majd a telefonunk segítségével is bejuthatunk, mivel készül egy applikáció, amivel az okostelefont kulcsként használhatjuk. A belső dizájn már ismerős vonalakat mutat, a bőrbetétes műszerfal is csinos megjelenésű, a középkonzol érdekessége pedig a gombokra cserélt irányváltó kapcsoló az automata váltóhoz. Az új Sonata élőben először New Yorkban fog bemutatkozni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2019.03.10. at 03:39
    Permalink

    Az napnál is világosabb, hogy annyi eredetiség van benne, mint egy ’90-es évekbeli fiúcsapat popzenéjében, de Hondát csak nagyon hunyorítva látni bele a hátsó lámpákba. Máskülönben akad itt Audi (tetőív), Aston Martin (első lökhárítón légbeömlőt utánzó elemek), Ford (motorháztető), de arra a LED vacakra még tán DS-t is rá lehetne mondani, ahogy azt az ablak-csücsköt meg mintha valami olasz autón láttam volna már.
    De hát az N-SYNC is világszám lett, még ha az ínyencek arcán mai napig összefut az undor, ha meghallják valahol az együttes nevét.

Vélemény, hozzászólás?