Naponta megcsillogtatja tehetségét a parkolás királya

Csak centiken múlik, hogy nem zuhan a mélybe a Toyota

Egy belvárosi szűkös parkolóhely is meg tudja izzasztani a sofőröket, de ott a legrosszabb esetben csak egy sérült lökhárító lesz az elnézett parkolás eredménye, itt viszont több méteres zuhanás az elhibázott centik jutalma.

Indiában nem jut sok hely senkinek, ez alól a járművek sem kivételek. A lakosság jelentős része motorkerékpáron oldja meg a helyváltoztatást, de négykerekűből is akad bőven a 1,3 milliárd lakosú országban. Pakolóhelyből viszont nem sok akad, de némi szemfülességgel és kockázatvállalással mégis új távlatok (és szabad helyek) nyílnak.
Hirdetés
Az indiai férfi egy erkélyszerű képződményt nézett ki parkolóhelynek, ami az út mellett folydogáló csatorna fölé nyúlik. A manőverezést tovább nehezíti, hogy az erkély mellett két oldalt korlát húzódik, továbbá az autó sem apró. Ez azonban nem szegi kedvét a férfinak,

a nehézségek miatt biztos lehet benne, hogy senki sem fogja elfoglalni a helyet.

A párhuzamos parkolás annak rendje és módja szerint tolatással kezdődik, a hátsó kerekek viszont egészen az erkély széléig merészkednek. Innen már csak egy kis előre-hátra játékkal szépen a helyére kerül a Toyota Innova. A nálunk teljesen ismeretlen modell első generációját hat- és hétüléses konfigurációban kínálták 2004 és 2016 között, a motortérben pedig 2 literes vagy 2,7-es benzines, illetve 2,5 literes dízel lapulhat. Az extrém helyre parkoló toyotás amolyan helyi látványosságnak számít, a járókelők nagy örömére naponta többször parkol. A manőverezési tudásáról szóló első videót a felesége titokban vette fel, ennek hatására egy indiai csatorna is készített egy felvételt, amit már több mint kétmilliószor néztek meg.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?