Négyajtós kupéval hergel a Kia

Tanulmányautóval készül Frankfurtra a Kia

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Mutatott valamit a Kia, amivel felkavarhatja a kompakt szegmens állóvizét. Az Optima kombi tanulmányautója után ehhez is bizakodva állhatunk, eszerint érkezik egy kupé.


Emlékszünk még a Kia Sportspace-re? A két évvel ezelőtti tanulmányautót a Genfi Autószalonon mutatták be, mint a jövő sportos családi autója. Sejtettük, hogy az Otpima kombi lesz belőle, és most megismétlődhet a történet, ám nem ennyire egyértelmű az új tanulmányautó sorsa. Frankfurtra készülnek ezzel a névtelen kupéval, ami a Stinger után nem is annyira meglepő, ezek szerint a Kia sportosabb vizekre evez. Ezen az egyetlen fotón még nem látni semmit, ami a márka bármely modelljére utalna, viszont méreteiről kiderül egy, s más. Például az, hogy a kompakt cee'd-hez van közel, aminek új generációját még nem ismerjük.
Hirdetés

A tanulmányautó persze elnagyolt, de az összekötött hátsó fényszórókat már most megköszönhetjük. A kilincsek a Velarhoz hasonlóan eltűnnek és az ablakok is keret nélküliek. A legszebb viszont a kupés, de inkább shooting brake-es tetővonal. A Kia testvérmárkája, a Hyundai is meglepő modlelt mutatott nemrég, méghozzá az új I30 Fasback-et, ami a kompakt I30 izgalmasabb, de ötajtós kivitele. Ezeket összeadva egyáltalán nem lepődnénk meg, ha az új cee'd-ből hasonlóan készülne Fastback. Az új tanulmányautó vonalaira tehát nagy az esély, hogy viszontlátjuk még, a Frankfurti bemutatóig viszont semmi konkrétat nem közöltek a koreaiak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.27. at 15:11
    Permalink

    ez inkább valami kupé-kombi torzó, mint a CLA Shootingbrake

    [url]http://images.car.bauercdn.com/pagefiles/14169/1040×585/mercedesclashootingbrake01.jpg[/url]

    és ne felejtsük, hogy azért a végeredmény nem ilyen merész lesz azért 😀

Vélemény, hozzászólás?