Nem a Vision E lesz a Skoda első elektromos autója

Érkezhet a villanyos Skoda Citigo?

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem a kupé-SUV lesz a Skoda első villanyautója. Helyette sokkal valószínűbb a Citigo, amihez már rég rendelkezésre áll a megfelelő technika.


Hosszú felvezetés után, a Sanghaji Autószalonon mutatta be Vision E koncepcióját a Skoda, ami a cseh márka zöldebb palettáját hivatott előrevetíteni egy kupé-SUV formájában. Azonban nem a Kodiaq formavilágát öröklő tanulmány lesz a Skoda első sorozatgyártásba kerülő villanyautója. Ezt Christian Strube, a Skoda egyik technikai fejlesztője mondta az Auto Express csapatának a kínai kiállításon. Az már ismert, hogy mindenek előtt a plug-in hibrid Skoda Superb érkezik 2019-ben, amit 2025-ig öt elektromos modell fog követni. Ezek első tagja viszont jó eséllyel nem a kupésított Kodiaq lesz, hanem egy kisebb modell.
Hirdetés

Körbenézve a Volkswagen háza táján, a leginkább logikus döntésnek a Citigo EV változata tűnik, amihez már jó ideje rendelkezésre áll a megfelelő technológia az e-up! révén. Ráadásul már a SEAT is készíti a Mii villanyos változatát, így miért maradna ki a Skoda? Annyi biztos, hogy az első elektromos Skoda a VW csoport új MEB platformját használja majd. A konnektoros Superbhez később csatlakozhat a Kodiaq és az Octavia is, persze ez még korántsem biztos. Az is csak pletyka, hogy a Rapid éppen utolsó generációját húzza, bár a gyáriak szerint ezt nem így kell értelmezni. Szerintük a Rapid megmarad, csupán más formában, más szerepben. Mivel a Rapid épp most frissült, jó eséllyel annak megváltoztatása is az évtized végére marad.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?