Nem lesz a Dusternél nagyobb Dacia SUV

Marad az olcsó autóknál a Dacia, egy nagyobb SUV nem fér bele a márka kínálatába

Valaha az 5000 eurós új autót kívánta megteremteni a Dacia, a márka legnagyobb sikere azonban a mintegy kétszer ennyiért adott Duster lett. Vajon lenne helye még drágább modellnek is? Most azt mondják, nem.

Év elején dízel csúcsverziójával járt nálunk a Dacia Duster. A tesztautó már 5,6 millió forintot kóstált, ám úgy néz ki, 6 milliós vételár fölé egy hosszított, méretnövelt modellel sem kívánnak menni

Korábban felmerült, hogy a Duster hatalmas sikerét átörökítve a Dacia egy nagyobb SUV modellen gondolkodik, ám a legfrissebb hírek szerint elvetették azt, a márka marad a kifejezetten olcsó szériáknál. Mindez persze azzal is magyarázható, hogy legyen bármekkora is az európai SUV-őrület, a franciák nem szeretnék a Koleos vevőkörét támadni.

Hirdetés

A márka érvelésében erről persze nincs szó, a Dacia sikeres, a Renault hasonlóan jó lóra tett, mint a Volkswagen a Skodával, persze bő 10 év késéssel. A Daciát azonban továbbra is "kifejezetten megfizethető" jelzővel illethető márkának kívánják megtartani, így - miként arról a márka angliai vezetője, Louise O’Sullivan beszámolt az Autocarnak - elvetették a Dusternél nagyobb SUV tervezését, az ugyanis túllógna a Daciák eddig megszokott kedvező árszintjén.

Elmarad tehát a hétüléses a korábban belengetett nyújtott Duster érkezése, be kell érni a hagyományos ötszemélyessel, melyből hazánkban 90 és 109 lóerős 1.5 dCi motoros dízel, valamint 1,6 literes, 114 lóerős szívó benzines kapható - hiszen az 1.2 TCe az emissziós normák miatt már kifutott. Érkezik azonban jövő év elején a Renault Scenicből vagy akár a legújabb A-osztályos Mercedesből már ismert 1,33 literes turbós benzines is a kínálatba. Ennél persze fontosabb, hogy szeptemberben jön majd hozzánk az alap Duster tesztre, így be fogunk tudni számolni arról: milyen a bázis, turbó nélküli motorral.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?